چرا سمعک سوت می زند؟
صدای سوت در سمعک های شنوایی امری آزار دهنده و غیر قابل تحمل است در ادامه به علت سوت زدن سمعک و بازخورد این صدای آزاردهنده در گوش خواهیم پرداخت. از اولین عواملی که می تواند سبب سوت کشیدن سمعک شود باید به استفاده از سمعک در طول شبانه روز با حداکثر میزان صدا اشاره کرد، از دیگر عوامل موثر در این امر می توان به جا نخودن صحیح سمعک در گوش به دلیل سایز نبودن سمعک با شکل گوش فرد که گاهاً دیده شده چاقی و یا لاغری و یا رشد در کودک می تواند باعث این موضوع باشد و وجود موم در داخل گوش و کلاهک پوششی بر روی سمعک و عوامل متعدد دیگری که سبب سوت کشیدن سمعک شوند اشاره کرد.
آیا وجود موم داخل گوش می تواند دلیلی بر سوت کشیدن سمعک باشد؟
موم ها و مواد موجود داخل گوش برای افرادی که از سمعک استفاده می کنند می تواند علت سوت زدن سمعک باشد چرا که این مواد اجازه ی عبور صداها در داخل گوش را نمی دهد و صداهای بلند را به قسمتی از گوش هدایت می کند که در نهایت منجر به ایجاد صدای ناهنجار و نامطلوب سوت در سمعک می شود.
آیا تغییرات فیزیکی در فرد می تواند علتی بر سوت کشیدن سمعک باشد؟
متاسفانه باید گفت که هر نوع تغییر فیزیکی می تواند باعث تغییر شکل گوش فرد شود که در نهایت مغایرت گوش و الگوی درست شده از سمعک شما را سبب می شود که در نهایت می تواند صدای سوت در سمعک به وجود آورد. لازم به ذکر است در کودکان که مدام در حال رشد و تغییر فیزیکی هستند این مشکل به وفور دیده می شود.
همچنین باید گفت که چاقی و یا لاغری فرد می تواند یک دلیل موجه برای تغییر الگوی گوش باشد و فرد به طور مداوم صدای سوت در گوش خود احساس کند که مطمعناً امری ناخوشایند برای فرد خواهد بود.
علت سوت زدن سمعک چیست ؟
در شناخت بیشتر علت سوت زدن سمعک بیش از هر چیزی باید دانست جایگذاری نامناسب سمعک در گوش فرد می تواند دلیلی بر سوت زدن سمعک باشد در حقیقت باید گفت که سمعک شما متناسب با الگوی گوش شما طراحی شده است که جایگذاری نادرست آن در گوش می تواند سبب فرار صدا و انعکاس صدا از قسمت میکروفونی سمعک شده و ایجاد صدای نامطلوب سوت کند، این صدای سوت مه به هیچ وجه برای فرد ناخوشایند نیست به دو صورت در سمعک اتفاق می افتد و خاطر فرد را مکدر می سازد:
- صدای سوت ممتد
- صدای سوت نا ممتد
نوع صدای سوت ایجاد شده در سمعک بستگی به میزان صدای فرار کرده از سمعک به داخل گوش و انعکاس صدا دارد و میزان به غلط جایگیری سمعک در داخل گوش نیز می تواند از عوامل دیگر این امر باشد. توجه به نوع جایگذاری سمعک در گوش و اطمینان از فیت شدن سمعک با گوش به افرادی که از سمعک استفاده می کنند از الزامات است.
نکاتی که باید برای خرید سمعک رعایت کرد
برای خرید سمعک توجه به نکات زیر به شما پیشنهاد می شود :
- به دنبال یک منبع خوب برای خرید باشید. از اطرافیان خود پرس و جو کنید بدون شک کسانی که به تازگی سمعک خریداری کرده اند می توانند بهترین کمک را به شما کنند.
- مارک های پیشنهادی به شما را به همراه کارخانه ی ساخت در موتورهای جستجو سرچ کنید و نظرات افراد را راجع به آنها بخوانید.
- بدیهی ست که مانند تمام دستگاه های مرتبط با تکنولوژی، افزایش قیمت به معنای امکانات بیشتر دستگاه باشد، اما باید دانست که گاهی آپشن های اضافی اصلا به کار ما نخواهد آمد، در عین حال باید توجه داشت که به وجود هر نوع سمعکی با قیمت فوق العاده پایین باید شک کرد.
- نسبت به فشار های خریدی که فروشندگان هنگام خرید به شما وارد می کنند آگاه و مقاوم باشید، در ابتدا به راهنمای خرید سمعک در اینترنت مراجعه کنید تنها زمانی حاضر به خرید سمعک شوید که احساس کنید سمعکتان تمام نیازهای شما را پاسخگو است و از صحت تبلیغات فروشنده نسبت به سمعکتان مطمئن شوید.
- از خرید سمعک بدون امتحان کردن آن بر روی گوشتان به شدت خودداری کنید.
آیا تنظیم کردن سمعک می تواند تاثیری در سوت نکشیدن آن داشته باشد؟
-
علت فیدبک یا سوت زدن سمعک چیست ؟
در بسیاری از زمینه ها صدای سوت می تواند برای افراد ناخوشایند باشد ولی شنیدن صدای سوت از سمعک می تواند به طور آزاردهنده ای زندگی و رفتارهای فرد را تحت شعاع قرار دهد. افراد در مواجه با این مشکل عکس العمل های متفاوتی از خود نشان می دهند، انقباض ماهیچه های صورت می تواند یکی از این عکس العمل ها باشد، همانطور که یک فرد عادی از شنیدن صدای کشیده شدن صندلی بر روی موزاییک رنج می برد صدای سوت سمعک نیز می تواند در همین حد برای فرد ناخوشایند و نامطلوب باشد. اگر به دنبال علت سوت زدن سمعک و فیدبک های آزاردهنده در گوش خود هستید باید بگوییم که به احتمال زیاد تنها دلیل می تواند نادرست جایگذاری سمعک در داخل گوش شما باشد.
روش های حذف سوت زدن سمعک
برای پیدا کردن علت سوت زدن سمعک بهتر است در ابتدا مطمئن شوید که آیا سمعک را در سمت درست گوش قرار داده اید یا خیر؟ در برخی موارد دیده شده که مثلا سمعک گوش راست را در گوش چپ قرار گرفته و منجر به صدای سوت شده است. ابتدا از درست قرارگیری سمعک در گوشتان اطمینان خاطر حاصل نمایید و بعد در صورت رفع نشدن این مشکل با متخصصان شنوایی خود مشورت کنید.
چه عواملی می تواند سبب بروز صدای سوت در سمعک شما شود
یک عامل خیلی ساده که در ایجاد صدای سوت در سمعک موثر است، کلاه بر سر داشتن و روسری و یا شال و یا مقنعه بر سر گذاشتن است که می تواند به راحتی در مسیر فیدبک شنوایی سمعک شما اختلال ایجاد کرده و این تغییر مسیر سبب ایجاد صدای سوت به صورت ممتد و یا ناممتدد شود.
یکی دیگر از عوامل موثر در بروز صدای سوت در سمعک در آغوش کشیدن فردی ست که سمعک در گوش دارد، این عمل می تواند باعث جابه جایی سمعک شده و در نهایت منجر به صدای صوت شود .
کاهش دیجیتالی فیدبک و یا همان صدای سوت چیست؟
جلوگیری از فیدبک و یا همان کاهش دیجیتالی فیدبک در سمعک خصوصیت و آپشنی ست کارآمد در سمعک های مدرن که باعث کاهش چشمگیری از فیدبک ها و صدای سوت در سمعک می شود و در مسئله ی علت سوت زدن سمعک بسیار مورد توجه قرار می گیرد. اما باید توجه داشت که نوع و کیفیت این کاهش دهنده های دیجیتالی در هر سمعکی متفاوت است. این خصوصیت در سمعک معمولا برای موقعیت های خاصی طراحی شده، مثلا هنگام زنگ خوردن گوشی تلفن در نزدیکی فردی که از سمعک استفاده می کند که موجب صدای سوت می شود و یا هنگام تکان خوردن فک که عاملی بر جابه جایی سمعک و در نهایت ایجاد صدای سوت در سمعک و گوش فرد می باشد.
وجود این خصوصیت در سمعک می تواند سبب پردازش هر چه بهتر و بیشتر و با کیفیت تر صدا برای افرادی که نسبت به شنیدن صداهای کم ضعف ندارند بسیار مفید واقع شود .
از نبود کاور بر روی قسمت میکروفونی سمعک اطمینان حاصل نمایید.
در برخی از سمعک ها قسمت میکروفونی با یک کاور پوشیده شده است و افراد به طور مداوم فراموش به برداشتن این کاور قبل از استفاده از سمعک می کنند.
بارها شده است که به هنگام عکاسی فرد عکاس فراموش به بر داشتن درب لنز دوربین کرده است و از نتیجه ی حاصل از عکاسی خود که یک صفحه ی سیاه است متعجب شده است این مثال می تواند برای ما در هنگام استفاده از سمعک نیز اتفاق بی افتد، استفاده از سمعک با وجود کاور نیز می تواند در به وجود آمدن صدای سوت نقش اصلی را ایفا کند.لازم به ذکر است که استفاده ی هر چه بیشتر فرد از سمعک شنوایی و تلاش برای عادت کردن به شرایط فعلی می تواند امر مهمی در مسئله ی استفاده از سمعک باشد.
حقیقتی که افراد در مورد سمعک های شنوایی نمی دانند
متاسفانه اکثر مردم علل الخصوص افراد مسن بر این باورند که به محض استفاده از سمعک مشکل شنوایی آنها به طور کامل باید حل شود و مانند یک فرد عادی قادر به شنیدن هستند باید بگوییم که اینطور نیست، در حقیقت باید دانست که رمز موفقیت در استفاده از سمعک سازگار شدن فرد با سمعک است . باید دانست که مانند هرچیز جدیدی انسان نیاز به تکرار یک عمل در راستای عادت کردن به شرایط جدید دارد و تنها با تجربه ی هر چه بیشتر است که شما می توانید با شرایط شنوایی جدید خودتان ارتباط برقرار کنید .
آیا رطوبت میتواند سبب خرابی سمعک شود؟
در جواب باید بگوییم که بله، اگر شما در منطقه ای زندگی می کنید که رطوبت زیادی دارد سمعک شما در معرض خرابی بیشتری نسبت به سایر سمعک ها قرار می گیرد .
رطوبت می تواند یک عامل مخرب برای سمعک محسوب شود، توجه داشته باشید که حتی قبل از لمس سمعک دستان خود را با دقت شسته و خشک کنید چراکه ساختار کلی سمعک بسیار حساس بوده و روغن موجود در پوست دستتان می تواند به سمعک شما آسیب وارد کند.
یک تمرین ساده برای ارتباط برقرار کردن مغز با سمعک
یک راه خیلی ساده و کارآمد برای ایجاد ارتباطی ما بین گوش و مغز برای افرادی که ناچار به استفاده ی مداوم از سمعک هستند، خواندن کتاب و یا یک مقاله با صدای بلند توسط خود فرد است، شاید در ابتدا این عمل برای شما عجیب و یا حتی کمی احمقانه بیاید، اما باید گفت که همین تمرین ساده و ابتدایی، یعنی تلاش برای ایجاد ارتباط مابین کلماتی که توسط شما خوانده می شود و صدای آن کلمات که به گوش شما می رسد و آنالیز این عمل توسط مغز شما، از بهترین راه های ممکن برای عادت کردن مغز شما به پروسه ی پردازش صدا توسط سمعک برای افرادی ست که به تازگی از سمعک استفاده می کنند و در مراحل اولیه ی تجربه از سمعک هستند .
اگر بنا به هر دلیلی خواندن کتاب با صدای بلند برای شما دشوار است ،پیشنهاد ما به شما برای کمک به ارتقای میزان شنوایی تان توسط سمعک، استفاده از کتابهای صوتی به همراه نسخه ی چاپی همان کتاب است، چرا که با شنیدن این کتابها و دیدن لغات در نسخه ی چاپی مغز شما شروع به پردازش اطلاعات شنوایی وارد شده را می کند .
از نحوه ی عملکردی سمعک خود نت برداری کنید
زمانی که نحوه ی استفاده از سمعک به طور کامل برای شما روشن شد و به طور روتین از سمعک خود استفاده کردید توجه داشته باشید که بهتر است از نحوه ی عملکرد سمعک خود به طور روزانه یادداشت برداری کنید این عمل می تواند در درک علت سوت زدن سمعک به شما کمک کند .
اگر هنگام استفاده از سمعک در اتاق های بزرگ دچار مشکل شدید و یا اگر گوش سمت راست شما نسبت به گوش سمت چپتان احساس بسته بودن و فشردگی دارد، اگر هیچ مشکل شنوایی در طول روز پیدا نکردید و اگر صدای سوت به صورت ممتد و یا نا ممتد از سمعکتان شنیدید، بدون اثتثنا همه را در یادداشت های روزانه ی خود قید کرده چرا که این کار به متخصص شنوایی در کلینیک سمعک شما کمک می کند که در صورت بروز هر گونه مشکلی راحت تر بتوانند مشکل شما را شناسایی و اقدامات لازم برای رفع مشکل را انجام دهند و حتی در صورت نیاز علت سوت زدن سمعک شما را راحت تر متوجه شوند .
منبع: چرا سمعک سوت می زند؟